Eyedrops

band

Trupa Eyedrops și-a început activitatea în 2012, prezentându-se în fața publicului cu piese în limba Engleză. Odată cu anul 2015 și cu îmbrățișarea limbii Române ca mediu de exprimare, trupa și-a consolidat propria poziție pe piața româneasca de muzica, lansând piese ca ”Spre Soare”, ”Prezent”, sau ”Bicicleta”.

Concertele Eyedrops au fost descrise ca find în mod paradoxal energizante și generatoare ale unei stări de puternică melancolie, iar discursul băieților este caracterizat de o surprinzătoare și simplă sinceritate. Temele abordate în cântecele Eyedrops sunt cu precădere de natură socială și spirituală, cu un puternic accent pe tema renunțării la frică, în toate formele ei. Dintre concertele trupei se remarcă cel din deschiderea concertului MUSE de la București, din vara lui 2016, prezenta în cadrul festivalurilor Sound&Vision, Musai Fest sau Street Delivery Timisoara, precum și concertul din cadrul TIFF 2017, sau cel susținut în deschiderea festivalului Femei pe Mătăsari.

Pe 24 Aprilie, Eyedrops au lansat primul lor album, intitulat PREZENT, într-un concert sold-out susținut la Expirat Halele Carol. Despre album, băieții spun: „PREZENT reprezintă o destinație și un început de drum. Este rezultatul tuturor întâlnirilor și rătăcirilor, reușitelor și greșelilor noastre. El aparține în egală măsură tuturor celor pe care i-am bucurat sau deranjat, tuturor celor care ne-au arătat calea, prin puterea exemplului sau opoziție, princritici sau sprijin necondiționat. ”