Radu Vancu

Poet

Scriitor, traducător și critic român contemporan care face parte din tânăra generație de poeți activi, Radu Vancu a publicat mai multe volume de poezii, eseuri, o carte pentru copii, iar acum debutează cu primul său roman, „Transparența”, lansat la Târgul de carte Gaudeamus de la București luna aceasta.
Radu aduce un plus de valoare orașului său natal Sibiu atât prin preluarea unor funcții importante – este conferențiar la Facultatea de Litere a Universității Lucian Blaga Sibiu, redactor și editor la revistele „Transilvania” , „Zona nouă” și Șef serviciu la Editura Astra Museum, cât și prin implicarea în viața publică și mișcările sociale – organizează cenaclul „Zona nouă” și este directorul Festivalului de Poezie de la Sibiu PiT (Poets in Transylvania), unul dintre cele mai respectate și de renume festivaluri de acest gen din România.
„Despre orice ai scrie, chiar dacă eşti un tip care scrii despre călătorii interstelare sau despre războaie aztece, de fapt scrii tot cu tine şi despre tine însuţi. E vorba tot de inima şi de creierul tău”. Aceasta  este o filosofie pe care o împărtășește și este vizibilă atât în opera lui, cât și în toate activitățile pe care le întreprinde.